AnTuTu публикува топ-10 рейтинга на най-производителните смартфони за месец декември

0
2315

Създателите на бенчмарка AnTuTu публикуваха своя рейтинг на най-производителните Android смартфони към края на месец декември миналата година във флагманския и средния сегмент. Както обикновено, тази класация се отнася само за китайския пазар на мобилни телефони. Глобалната версия на рейтинга се очаква да бъде публикувана след около една седмица.

Въпреки че Xiaomi Mi 11 бе представен на 28 декември миналата година, а неговите продажби стартираха на първи януари тази година, това не му попречи да попадне в новата класация и да стане лидер по производителност за месец декември и може да се каже за цялата 2020 година. Всички места в новия рейтинг са си поделили смартфоните на три компании: Xiaomi със своя суббранд Redmi, Huawei, както и Vivo с дъщерната си компания iQOO. Най-много места в декемврийската класация – общо четири, са заети от смартфоните на Vivo, а мобилните устройства на Xiaomi и Huawei имат по три позиции.

На първо място в декемврийския рейтинг на AnTuTu е класиран смартфонът Xiaomi Mi 11, който към днешния ден е единственият мобилен телефон, базиран на Snapdragon 888, демонстрирал резултат от 708 425 точки. Второто и третото място са на флагманите Huawei Mate 40 Pro+ и Mate 40 Pro с чипа Kirin 9000, които показаха съответно 702 819 и 686 408 точки.

Докато в топ-10 при флагманите моделите на Huawei заеха 4 позиции, в средния сегмент те са завладели половината рейтинг – 5 места. Лидер в тази класация е Redmi 10X 5G,базиран на Dimensity 820 с резултат 400 742 точки.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари