AnTuTu рейтинга на смартфоните с най-добро съотношение цена/производителност

2
2014

Създателите на популярния бенчмарк AnTuTu публикуваха своя рейтинг на смартфоните, които имат най-добро съотношение на постигнатите в тестовете точки към своята цена.

На първо място в този рейтинг се намира смартфонът Xiaomi Redmi Note 7, характерен преди всичко със своята 48 МР камера и 6,3-инчовия дисплей с резолюция 2340х1080 пиксела (Full HD+) с неголям капкообразен отвор в горната част на екрана.. Второто място е заето от телефона Lenovo K5 Pro и третото място в този своеобразен топ-10 е за Meizu Note 8. Следват Xiaomi Redmi 6A, Honor 8C, Honor 8A и рейтингът приключва с модела Lenovo K5 Note.

В топ 10 класацията са включени предимно неособено скъпите смартфони от средния ценови клас. По-скъпите смартфони са с многократно по-висока цена, но не предоставят многократен ръст на производителността. Но от друга страна, на производителността влияят най-вече процесора, графичното ядро и паметта, докато високата цена може да се дължи на качественият корпус, на дисплея от нов тип, на класа защита от неблагоприятните външни влияния и камерата от съвсем друго ниво, в сравнение с евтините мобилни устройства. Всичко това не оказва особено влияние на производителността, но увеличава себестойността и съответно, цената на смартфоните.

Публикувания от AnTuTu рейтинг може да се окаже полезен, когато е нужен телефон с максимална производителност на минимална цена.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
жик-такМирослав Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Тези класации не са баш много актуални, защото са водени от нечии интереси. Най – актуална е класацията на клиентските продажби и тя се води със значителен процент пред останалите от Huawei.

жик-так
жик-так

клиентските продажби се водят от реклами и промоции на мобилни оператори. Една бабичка или необразован гамен няма да тръгне да знае какво е рам, ром, процесор, графичен ускорител и т. н. 😉