Apple взе мерки за неразпознаването на лица през маска от Face ID

2
759

Революционният Face ID метод за защита на новите iPhone се прослави със своята стопроцентова сигурност на смартфоните срещу потенциални нарушители и крадци. Това, за което технологията не беше тренирана, е въвеждането на предпазната маска като условие за излизане от вкъщи. По време на заразяване от COVID-19 много потребители изразиха оплакване, че Face ID не ги разпознава през маската. Apple обаче работи по въпроса. Компанията сподели, че възнамерява да разпространи модификация на технологията през третата бета на iOS 13.5. За първи път Apple толкова прибързано представя експериментална функция пред крайния потребител. Но извънредното време изисква извънредни мерки.

За момента първата мярка е непосредствено запитване потребителя да въведе код за защита, когато лицето му е покрито с маска. Уви, оказва се сравнително трудно сензорът за дълбочина да разпознае чертите на лицето ни през тъканта. Затова на първо време Apple прибягва към изискване на код за защита. Промяната ще бъде от помощ при използване на Apple Pay за извършване на безконтактни плащания в магазина. Вместо Face ID отчаяно да се опитва да ви разпознае, за да се отключи, при първия неуспешен опит ще бъдете запитани за код за защита.

Apple не е коментирала кога iOS 13.5 ъпдейтът ще бъде достъпен за всички потребители. Предвид усърдността на компанията обаче това, изглежда, може да се случи скоро. Имайте предвид обаче, че не всички функции от бета тестовете ще дебютират в официалното издание. Мярката за Face ID обаче непременно ще бъде въведена, уверява Apple. iOS 13.5 трябва да включва и новият API, разработен съвместно с Google за проследяване на болни от COVID-19.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари