Apple владее пазара на мобилно ползване на интернет

0
24

Мобилното браузване почти се е удвоило през последната година и сега заема 6% от общата онлайн активност, съобщи в четвъртък (1 септември) компанията за Web статистики Net Applications.

Safari на Apple – браузърът по подразбиране на iPhone, iPad и iPod Touch владее пазара с 53% дял от мобилното браузване. През последните дванадесет месеца делът на Safari се е увеличил с 9,3%.

Потребителите все още ползват интернет преобладаващо през персоналните им компютри, но това се променя. През август на настоящата година ползването на интернет през персонални компютри заема 93,2% в сравнение с 97,2% година по-рано.

През последната година Android също е увеличил делът си в мобилното ползване на интернет. Платформата заема дял от 15,7%, което е увеличение с 8,1% на годишна база. Мобилната операционна система на Гугъл доминира сред смартфоните, но изостава значително след iOS на Apple при таблетите.

Opera Mini е загубила 12,5% пазарен дял за същия период, като сега заема 20,8%.

Браузърът Symbian, който е на смартфоните Nokia също е засегнат от ръста на устройствата с iOS и Android. През последните 12 месеца пазарният му дял е намалял с 3,6% до едва 5,8% от пазара.

Net Applications изчислява използването на операционни системи на базата на информация от повече от 160 млн. уникални потребители, браузвали повече от 40 000 интернет страници, проследявани от компанията за клиентите й.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за