Apple вмъкна реклама в iOS и iPadOS

5
1241

Потребителите масово започнаха да споделят в Twitter за появата на рекламни съобщения в мобилните операционни системи за смартфони и таблети на Apple.

Много хора ругаят китайската компания Xiaomi за наличието на интегриран реклама във фирмения потребителски интерфейс MIUI. Но след това по същия начин решиха да постъпят и други производители. Преди време се появи информация за появата на реклама в смартфоните на Samsung, а сега по същия път тръгна и Apple. Но американската корпорация рекламира само своите продукти.

Корпорацията от Купертино започна да рекламира своите собствени платени онлайн услуги в операционните системи iOS за своите смартфони iPhone и в iPadOS за своите таблети. Първи забеляза случилото се главният редактор на The Verge Том Уорън, който публикува в своя Twitter акаунт скрийншот с менюто на системните настройки, където се е появил рекламен блок с предложението за използване на Apple Arcade.

Реакцията на останалите Туитър потребители бе мигновена. Започнаха да се появяват съобщения, че Apple освен онлайн услугата Apple Arcade рекламира и разширената гаранция AppleCare+, както и абонамента за Apple TV+. Тези реклами се появяват смартфоните и таблетите на Apple независимо от кое поколение са тези мобилни устройства.

Не се знае каква точно реакция ще последва от страна на феновете на мобилната продукция на Apple.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари