Досега нито една китайска компания не е произвеждала чипове за Apple, но според уеб-портала Nikkei, ситуацията ще се промени.

Тази година китайската компания Yangtze Memory възнамерява да започне производството на NAND флаш чипове. Apple вече води води преговори за доставката на тези чипове за новите iPhone, които трябва да излязат през 2019 година. Дотук всичко е добре, но Yangtze се съмнява, че ще може да произведе достатъчно чипове, за да удовлетвори потребностите на Apple и явно ще трябва да изгради нови производствени мощности.

NAND флаш чиповете са едни от най-скъпите компоненти в iPhone. Сега Apple ги закупува от Toshiba, Western Digital, SK Hynix и Samsung Electronics. Появата на нов производител на подобна памет, ще даде възможност на американската корпорация да ги получи при по-ниски цени.

Ако Apple подпише договор с Yangtze, то китайската компания сериозно ще вдигне своя рейтинг. Според аналитичната компания CINNO, договорът с Apple ще даде възможност на Yangtze да подобри качеството на своите NAND флаш памети, за да може да отговаря на изискванията на технологичния гигант. Тази сделка може да бъде от голяма полза както за Apple, така и за Китай. От една страна корпорацията ще получи още един доставчик на скъп компонент, а китайската компания ще може да ги продава и на вътрешния пазар.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
OZZY Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
OZZY
OZZY

По ниски разходи,по-високи цени.Скуби iфоне,скуби.