Всички собственици на iPhone и iPad със сигурност за забелязали, че когато Apple представи ново обновяване, след известно време на екрана на мобилното устройство започва да се появява съобщение с предложение за инсталиране на новия фърмуер.

Ако се кликне върху бутона „По-късно“ досадното съобщение се маха, но само за 24 часа, след изтичането на които всичко се повтаря. Много потребители са на мнение, че по този начин технологичният гигант се опитва да накара хората да инсталират най-новия софтуер.

В излязлата днес втора бета версия на операционната система iOS 11.3, която може да бъде инсталирана от всеки, създал си собствен профил на разработчик, даваща възможност за отлагане на това напомняне не за 24 часа, както бе по-рано, а за 90 дни. В продължение на цели три месеца притежателите на iPhone, iPad и iPod Touch повече няма да се виждат това досадно уведомление, от което някои хора много се дразнят.

По този начин, Apple добавя в iOS 11.3 нова функция, която притежателите на iPhone очакват над 5 години, понеже именно от толкова време операционната система за мобилни устройства получава обновявания по безжичен път (OTA, Over-The-Air update).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари