fbpx
13.8 C
София

Apple е в „тиха война“ с Google, която се подхранва от неприязънта към Android

Най-голямото съперничество в технологичната индустрия

Най-четени

Всички знаем, че Apple и Google никога не са били в най-приятелски отношения. Все пак, те винаги са били съперници. Е, изглежда, че съперничеството става все по-ожесточено. Как така?

Според последния доклад, Apple работи за отделяне на своята мобилна операционна система от функциите на Alphabet, компанията майка на Google, а това предполага, че iOS в крайна сметка може да бъде напълно освободена от услугите на Google!

Apple има стратегия за войната срещу Google

Според последния доклад на „Financial Times“, инженерите на Apple твърдят, че компанията все още има претенции към Google заради Android. Инженерите също така твърдят, че в момента гигантът в областта на смартфоните е в „тиха война“ с Google.

Съперничеството между Apple и Google започва още в началото на 2000-та година. Както посочва „Financial Times“, когато Google излиза с Android, съоснователят на Apple Стив Джобс го определя като „краден продукт“, който имитира iOS. Съоснователят дори стигна дотам, че обявява „война“ срещу Google.

Сега Apple иска да отдели своя продукт от услугите на Google. Според последните доклади компанията засилва борбата си в това начинание, като работи върху своите услуги за смартфони и ще се бори с Google на три фронта. Тези три фронта включват търсене, онлайн реклама и картографиране.

Съвсем нови вътрешни услуги

Чудите се какво всъщност могат да предложат трите фронта? Е, ние разполагаме с някои данни от доклада чрез Gizchina. Разгледайте ги:

Apple Maps

Съобщава се, че инженерите на Apple работят върху Apple Maps с намерението да заменят Google Maps на устройствата с iOS, а по-рано този месец технологичният гигант подсили своя продукт, след като обяви функция, която позволява на компаниите да заявяват цифрови местоположения.

Функцията се нарича „Business Connect“ и е доста подобна на това, което Google Maps предлага в момента с партньорството си с Yelp. Въпреки това Business Connect ще бъде уникална, защото тя ще може да бъде снабдена с интересни функции за iOS, например, може да има интеграция с Apple Pay.

Търсачка

Второ, Аpple работи по чисто нов инструмент за търсене. Понастоящем той е известен като Apple Search предполага да бъде нещо голямо. Гигантът от Купертино има за цел да намали до 92% от дела на Google на пазара за търсене и според Джош Кьониг, главен стратегически директор на Pantheon, това ще стане, като не направи Google опция за търсене по подразбиране.

Apple Search обаче ще действа като нож с две остриета за гиганта от Купертино. В момента Google плаща на Apple милиарди долари за това, че е опция за търсене по подразбиране, така че Apple може да загуби много приходи в началото на Apple Search.

Онлайн реклама

Най-накрая гигантът от Купертино има големи планове да „вземе голямото парче от хляба“ на Google – онлайн рекламата.

Ако не знаете, рекламният бизнес на Google представлява значителна част от приходите на компанията, а Apple иска да създаде нова рекламна система, която да я оспори. Това отново ще бъде нещо голямо за Apple и от Google със сигурност няма да са доволни от това.

Въпреки това, когато гигантът от Купертино навлезе в сектора на онлайн рекламата, може да станем свидетели на сериозни промени в начина, по който рекламите се предоставят на потребителите на iPhone. Да не говорим, че Apple може да даде възможност на трети страни за услуги за данни, което ще позволи на гиганта от Купертино да получи по-голям контрол върху това каква информация влиза и излиза от потребителите на iPhone.

Като цяло Apple се приближава към добра позиция за прекъсване на всички връзки с Google и както се предполага в доклада, скоро може да видим как гигантът от Купертино се отказва напълно от услугите на Google в своите смартфони.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини