Apple заведе съдебно дело за инсталирането на Android в iPhone

31
8093

Преди няколко дни екип независими разработчици и програмисти представи Project Sandcastle, в рамките на който портнаха мобилната операционна система Android на Google за iPhone. Реакцията на Apple за подобни манипулации с нейните фирмени устройства не закъсня – корпорацията от Купертино заведе съдебно дело срещу стартиращата компания Corellium, която е в основата на този необичаен проект.

Благодарение на специализирания софтуер на Corellium, който засега е на ниво бета версия, потребителите могат да не само да хакнат почти всяко iOS устройство, но и да инсталират на него най-новата версия на операционната система Android. Засега тези манипулации могат да се извършват само със смартфоните iPhone 7 и 7 Plus, като редица функции на телефона остават недостъпни.

Apple се възмути от тези манипулации, заведе съдебно дело и заяви, че Corellium нарушава авторските права и посяга на търговската марка. Стартъпът засега не реагира на тези обвинения, но принципната позиция на Corellium е, че Apple твърде много ограничава свободата на избор на притежателите на iOS устройства.

Corellium критикува Apple за ограничените възможности на потребителите за работа в пясъчника на системата и продължава да подобрява функционалността на Project Sandcastle, който корпорацията Apple се опитва да спре с настоящия съдебен иск.

Проектът Project Sandcastle засега е в съвсем начален вид. Разработчиците работят върху адаптирането на различните Android драйвери за iPhone. Засега, след инсталирането на модифицирания Android на iPhone не работят някои функции и компоненти – например не работи камерата и няма звук. Но Android интерфейсът и почти всички приложения, създадени за операционната система на Google, работят без проблеми.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
31 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари