Apple заведе съдебно дело срещу автора на украинския филм „Човекът-ябълка“

33
3993

Покрай филма „Човекът-ябълка“ (Apple-Man) започна да се разгръща една твърде куриозна ситуация, понеже срещу него корпорацията от Купертино твърде неочаквано заведе съдебно дело. Това е една сатирична картина на супергеройския филмов жанр, в който главният герой Човекът-ябълка е в състояние да накара ябълките да левитират. Филмът е създаден от независимия украински режисьор Василий Москаленко, който за заснемането на филма събра 101 711 евро чрез сайта за потребителско финансиране Kickstarter.

В съдебния иск от страна на Apple се казва, че този филм може да навреди на бранда от Купертино. Американският технологичен гигант се опасява, че зрителите могат по погрешка да решат, че филмът „Човекът-ябълка“ по някакъв начин е свързан с Apple или е одобрен от нея.

Авторът на филма споделя, че въпреки че името на филма вече е официално одобрено от Управлението за патенти и търговски марки на САЩ, адвокатите на Apple са изключително агресивни и възнамеряват да постигнат отмяната на тази регистрация. Самият Василий Москаленко заяви пред медиите, че неговия филм е за ябълките и за плодовете изобщо, като подчертава, че никъде не се споменава нито бранда Apple, нито който и да било от неговите продукти. Авторът на филма счита ситуацията за подигравка с филмовата търговска марка и се опасява че почти всички събрани финансови средства ще трябва да бъдат изразходвани за съдебни дела с Apple. Но той все още се надява, че по някакъв начин ще успее да се споразумее с корпорацията от Купертино.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

33 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари