Apple заведе съдебно дело срещу създателя на процесорите за iPhone и iPad

12
1365

Корпорацията от Купертино заведе съдебно дело срещу своя бивш служител, който напусна Apple миналата зима след като бе работил в компанията в продължение на 10 години. Това е Джерард Уилямс III, който след като напусна Apple основа собствения си стартъп Nuvia за разработването на ARM процесори.

Apple счита, че нейният бивш специалист е нарушил условията на договора, скрил е информацията за своето напускане, както и намерението си да разкрие собствена компания. И още, корпорацията подозира Джерард Уилямс III в неправомерно използване на своето служебно положение, което му е давало достъп до секретна фирмена информация.

Освен това, на корпорацията от Купертино явно не се е харесало, че заедно с Уилямс са си тръгнали и други ключови специалисти на Apple. За младата компания Nuvia се знае, че бе основана от стълбовете на Силициевата долина, дълги години работили като водещи специалисти в AMD, Google, Broadcom, Red Hat и Texas Instruments. NUVIA се заема с разработването на ARM процесори за центровете за обработка на данни и ще се конкурира с Intel и AMD.

Уилямс от своя страна твърди, че законът всъщност е нарушен от Apple, която незаконно е събирала лична информация за него и за другите специалисти. Освен това, според щатските закони на Калифорния той е свободен от каквито и да било задължения към Apple.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
9 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мирослав
Мирослав

Apple вместо да се обърне навътре към себе си и да види, че нещо и липсва (най – вече в personal management) за да задържи най – ценните си кадри тя ще се съди? Да се обърне към иновации на корпорацията, към вътре- фирменното сътрудничество и между- фирмената колаборация, тя очаква някой (американските ръководители) да се грижат за нея. Гледах новият iPhone нищо по дизайна не е пипнато, във функциите увеличават малко капацитета на батерията, малко туй, малко унуй, колкото да заблудят Emily Ratajkovski, че вибрацията му е по-мощна. Ако продължават в същият стил, фалита им е гарантиран!

Анонимен
Анонимен

Невъзможно е да фалира – баламите нямат свършване.

Мирослав
Мирослав

То това в случая не зависи много от обикновеният им потребител. Дали ще печелят годишно по 5 милиарда или 10, не е от огромно значение. Нали Apple е на фондовата борса, а Тръмп е пръднал, а се сгромолясаха акциите им. Защото те нямат заложен конкурентен базис, а изкуствено „надути“ цени и претекционизъм.

Ало
Ало

Епъл има повече пари от американското правителство и само неграмотен човек от изкъртена държава без образование може да се изказва така смело по теми, които не разбира.

112
112

Епъл имала повече пари от американското правителство … ти наистина си ТЪЪЪП.

але
але

Ко речи? Никои няма повече пари от принтера момко. Също така никои не е по голям от държавата, зарежи кви ти ги обяснавят, че корпорациите са могъщи у а

Д-р Х
Д-р Х

Пхахахаха, трилионна компания ще фалира. Нанайси.

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Абе тя и Nokia беше трилионна ама сега само едно нещастно име им остана…Да не споменаваме HTC и LG…

pix3l
pix3l

Ти пък на Apple ли тръгна да даваш съвети бе, специалист? 😂

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

„Добре“ че удариха пърта на Хуавей, че фалита щеше да се види още от тази година….тоест чичко Тръмп им даде още година две преди фалита.

bash_majstora
bash_majstora

сърдитко Петко празна му торбичката 🙂
гризаните продължават падането към дъното

dsaa
dsaa

Това внася доста кофти „чувства“ сред останалите работещи, да не говорим, че няма да издържи в почти никой съд, в западна държава. Може би в ифон13/14 (ако има такива), може да се забележи липсата му, в момента имат най-бързите процесори, но ако тоя стартъп, успее да направи техни и са по-добри от тия на Куалком, ще им подлеят бая вода. Макар че епъл може да каже на ТСМЦ, да не търгува с тях (Епъл са най-големият им клиент) и за Нувиа, ще остане ГФ или Самсунг, за чипове, а и двете компании са малко по-назад от ТСМЦ.