Производители като Samsung и Huawei вече използват миниатюрната дупчица в дисплея като място, където да скрият камерата и да разширят максимално съотношението екран-корпус. Apple по традиция закъснява с иновациите на мобилния пазар и според потребител с вътрешна информация по въпроса, сега няма да е по-различно.

Twitter потребителят Ice Universe твърди, че iPhone семейството през 2019 г. ще продължи да използва прорез, но доколкото е наясно с плановете на гиганта, това ще се промени през 2020 г. Тогава Apple ще замени прореза с дупчица за всички iPhone модели.

Основното обяснение за забавянето е, че компанията иска да изчака, за да може този нов дизайнерски подход да стане по-евтин и лесен за изпълнение. Изработката на високобюджетен OLED дисплей с дупчица за камерата е труден и скъп процес и Apple ще разчита на няколко различни доставчици, на първо място сред които е Samsung. Целта е производството на такива екрани в големи количества да става евтино и надеждно.

Пак през 2020 г. Apple би следвало да пусне и 5G версия на iPhone. Тук пък забавянето се дължи на това, че компанията не е доволна от напредъка на Intel по 5G модемите и предпочита да изработи свой чип. Още веднъж, конкурентите на компанията ще стартират 5G-готови флагмани през 2019 г., но Apple може да подходи интелигентно тук и ето защо. Наблюдателите на Уол стрийт вече предупредиха клиентите, че непосредствените ползи от закупуването на 5G-готови смартфони през 2019 г. няма да се видят и изчакващата позиция може да е предимство в дългосрочен план.

28
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
14 Коментари
14 Отговори на коментарите
18 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
19 Автори на коментарите
KockarcheДанчо от РусеЗнаещAI is the futurebigbang Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
bure_s_barut
bure_s_barut

SAMSUNG вече имат модел с такова нещо 😀 Тези пак са назад, но през 2020 отново ще парадират с „иновацията“ си.

TGR
TGR

Да и въпреки, че някой друг им произвежда частите (самсунг в чаастност) все на техните продукти са скъпи технологиите и производството…

Аз ве аз
Аз ве аз

това ще е революционно

WTF
WTF

Основното обяснение за забавянето е, че компанията иска да изчака, за да може този нов дизайнерски подход да стане ПО ЕВТИН и лесен за изпълнение. ……

Ако проследим назад ВСИЧКИ модели АйФони то ще видим че това е съвсем стандартно и редовно забавяне при въвеждането на НОВИ технологии при Епъл. ВИНАГИ чакат 2-3 години за да стане технологията ПО ЕВТИНА и тогава я въвеждат в моделите си и гръмогласно я провъзгласяват за иновация . ……. иначе преди това не е била .

кламе
кламе

Колко „по-евтина“ е ставала?!

Пенчо
Пенчо

Достатъчно че да могат да я продадат за 2500лв на шараните с айфони.

TNT
TNT

„Основното обяснение за забавянето е, че компанията иска да изчака, за да може този нов дизайнерски подход да стане по-евтин…“

значи процеса по производството става по-евтин а телефоните им са с огромна надценка?
лол

Мирослав
Мирослав

Ще въвеждат „дупчица“, ако до тогава все още съществуват!

Като гледам обаче в друг сайт какви балъци има, маллеее! Купил си Huawei mate 20 pro!! отворил го не му харесало заоблените ръбове и го продал на много по-ниска цена! Е на такива льольовци (които парата ги е ударила в главата) се крепи Apple в частност iPhone.

AI is the future
AI is the future

Нещо сам си противоречиш… хем човека си е купил Huawei хем APPLE се крепи на льольовци като него 😀 Той ако беше истински фен на Apple нямаше да погледне друга марка. Иначе за съжаление има много идиоти (но тъпкани с пари), които си купуват всяка година най-новия модел (от дадената марка на която са фенове), само и само да са „в крак с модата“ и „гъзари“ 😀 дори преди години (още нямаше смартфони дори) един много близък мой приятел изтегли заем и какво ли не само и само да си вземе най-новия sony erickson за 1200+ лв (по онова време… Виж още »

Мирослав
Мирослав

След като го продаде, каза че ще търси Samsung или iPhone. Въпреки че снимките на Huawei -я му харесали, но от компанията били сложили някакви филтри за да подобрят образа. Специално оптиката на Huawei е на Lecia и е с немско качество. Той да не би да очаква на тоя смартфон да сложат ретро камера. Естествено ще има филтри нали това е целта-подобряване качеството на камерата.

Но щом „викаш“, че си противореча, така да бъде.

AI is the future
AI is the future

Ако беше дочел коментара ми след първото изречение, щеше да видиш, че реално се съгласих с теб… Този, който даваш за пример звучи сякаш си избира техниката само с гледане на картинки и без да има никаква идея какви технически параметри има, а и явно не му пука за цената (типично за хората купуващи си iPhone-и :D) Но от начина по който си написал изобщо не е ясно – какви снимки му били харесали? Някой е качил снимки правени с този модел телефон, или е гледал картинка как изглежда телефона? В първия коментар си написал нещо за заоблени ръбове? А… Виж още »

Знаещ
Знаещ

Чел съм коментара, за който говориш и сега четейки твоя ми става ясно защо онзи човек може да си позволи да си купи флагман и след като го опознае и не му хареса веднага да си купи друг, а ти нямаш тази финансова възможност. Умствения ти багаж го няма никакъв в сравнение с неговия съответно и доходите ви са много различни. Факт.

Ivan
Ivan

Феновете на ейпъл естествено ще я пропуснат тази статия и ще дават за „иновативния“ телефон луди пари. Не, че е лош телефона, ама за 2000+лв…….ще ме извиняват!

Капиталисмус
Капиталисмус

Поне да беше разбрал как се казва компанията, неграмотен човеко. Много телефони от висок клас минават 2000 лв, включително и на Самсунг. Както колите, има евтини, средна цена и скъпи и всякакви. Не мога да си позволя Порше, не всеки може, това се нарича свободен пазар. Ако искаш, ти произвеждай и прави телефони и го предлагай на цени, които смяташ за по-обективни, никой не те спира, пазарът е свободен.

Ivan
Ivan

Осветли ни нас неграмотните как се казва компанията! И много добре даде пример с колите – скъпите марки са дали луди пари за разработки и иновации за да ни е удобно на дупетата с извинение и затова струват толкова, няма за лада да искат 100к евро нали?

Реалист
Реалист

И защо му ядеш кокалите на човека, грамотнико? И ти не знаеш нали. Не бил казъл епъл ,а ейпъл…и? Понеже ти си с Оксфордски английски и затова те е заболяло егото. Повечето хора в Бг.правят тази грешка и ти разбира се на всеки един персонално правиш забележка ? А и за такива цени мое право е да наричам всяка компания както ми е кеф. Говориш ми за свободен пазар,а за свобода на мнение нещо да си чувал ? Това,че някой мисли различно от теб и това не ти харесва не ти дава правото да обиждаш хората ЕЙпълчо. Като ти е… Виж още »

Иван Михайлов
Иван Михайлов

Хейтъри долни, какво само стоите тук и тролите. Те феновете на огризките до 2020 няма да помнят, че е имало вече такава дупчица. Ще плащат по 3К, и ще им се пръскат техните дупчици от кеф, а вие тролете…. гадове мръсни….

Мартин
Мартин

Като гледам как уголемяват моделите си в всеки нов,то би трябвало това от снимката през 2020 първото да е iPhone а второто да е сгъваем смарт часовник.

bigbang
bigbang

много ясно че абълката ще минат на дупка в екрана.. нали Самсунг им произвежда дисплеите.