Apple замрази актуализациите на хиляди мобилни игри в китайския AppStore за iOS, тъй като тези приложения нямат официално издаден лиценз от китайските регулатори. Това бе съобщено от Financial Times. По-рано, през февруари, Apple постави на разработчиците на приложения срок до 30 юни, през който трябваше да потвърдят наличието на лиценз за публикуваните от тях игри.

Apple днес заяви, че разработчиците ще загубят възможността да актуализират своите игри, без потвърждението, че имат легитимен лиценз. Съобщава се също, че тази стъпка е причинена от засиления натиск от страна на китайското правителство върху американския технологичен гигант, за да се съобрази с местните разпоредби, които са в сила от 2016 г. Не е напълно ясно как Apple е успяла да избегне задължителното спазване на правилата относно лицензирането на игрите за толкова дълго време, но сега, на фона на търговската война между САЩ и Китай, компанията е принудена да спазва всички правила, за да не бъде подложена на строги санкции.

Общо в китайския AppStore са достъпни около 60 хиляди игри, които се заплащат или включват възможността за извършване на покупки вътре в играта. От 2010 г. малко над 43 хиляди от тях са получили лицензи. През 2019 г. са лицензирани около 1570 приложения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари