fbpx
-11.2 C
София

Apple започва да изпраща уведомления за възможно хакване на iPhone

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Apple започва да предупреждава потребителите за хакерска дейност, финансирана от различните държави. Това се съобщава в англоезичната страница за техническа поддръжка на корпорацията от Купертино.

Според този документ, Apple ще изпраща уведомление по електронната поща и в iMessage на адреса и номера на айфоните, свързани с Apple ID на потенциалната жертва. Съобщенията ще имат заглавия „Уведомление за възможни хакерски заплахи“ и в тях ще са описани стъпките, които потребителите могат да предприемат, за да защитят своите смартфони.

Интересно е, че тази нова техника бе представена веднага след като се разбра, че Apple е завела съдебно дело срещу NSO Group, в което тя е описана като спонсориран от мощна държава злоумишленик, които е използвал шпионския софтуер Pegasus за осъществяване на атаки за заобикаляне на вградената в iPhone система за безопасност.

И преди Apple е завеждала съдебни дела срещу NSO Group. Корпорацията от Купертино е изключително недоволна, че Pegasus се използва за хакването на нейните мобилни устройства. Да напомним, че тази година се появиха съобщения за заразени с Pegasus айфони на чуждестранни журналисти, политически активисти и редица политици. Предполага се че проникването в техните айфони се осъществява от различните тоталитарни власти, които искат да контролират обществената активност на тези хора.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини