Apple твърди, че е необходимо да се променят настройките по подразбиране на нейния iPhone, за да се спрат хакерите и другите страни, които да отключат устройствата без подходящо разрешение. Този ход също ще затрудни полицията да отключи телефони без разрешение. Въпреки това, Apple отрече, че промените са предназначени да осуетят усилията на американските правоохранителни органи.

В момента има техническа възможност за отключването на iPhone чрез свързването му с друго устройство, на което има специален софтуер. Свързването става посредством Lightning порта, чрез който iPhone се зарежда, свързва с компютри, а на по-новите модели – се свързват и слушалките.

Засега този порт е активен постоянно, което позволява на полицията да хаква заключен iPhone по всяко време. Обновеният софтуер обаче ще промени това. Портът ще се изключва автоматично в рамките на 1 час след заключването на телефона. Единственото, което ще е възможно да се прави с порта след изтичането на този един час, е телефонът да се зарежда.

Дори и тогава обаче, iPhone ще изисква въвеждането на код, за да може да прехвърля данни от него на друго устройство. На практика се спира възможността за достъп до данните в iPhone без той да бъде отключен от собственика му.

„Ние непрекъснато засилваме защитата на сигурността във всеки продукт на Apple, за да помогнем на клиентите да се защитават от хакери, крадци на самоличност и проникване в техните лични данни“, казва Apple в изявление.

„Имаме голямо уважение към правоприлагащите органи и не планираме подобренията в сигурността, за да осуетим усилията им да вършат работата си“.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
oisjdofijsoifKurtiЯзеRеvolution Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Rеvolution
Rеvolution

Чак да са го затворили…просто са намалили прозореца на възможност за експлойт. US полицията просто ще направи мобилна група за бързо реагиране и при арест профилактично ще хаква телефоните на „заподозрените“.

Язе
Язе

Прочети колко време е необходимо на това устройство, за да декриптира паролата на потребителя.. малко повече от 1 час е 😀

Kurti
Kurti

За 15$ се продават карти които отключват телефона веднага след като се монтират заедно със СИМ картата.Премахването на тази програмка само спира хакването на телефона „по въздуха“.

oisjdofijsoif
oisjdofijsoif

Абсурд за АйФон, явно Андроидния опит пак се обажда.