Преди да пусне iPhone 6, Apple знаела, че нейните 4.7-инчови и 5.5-инчови устройства са значително по-склонни да се огъват от iPhone 5s. Тя обаче продължила да омаловажава проблема, въпреки че таксува потребителите с високи цени за ремонт и тихичко се занимавала с проблема чрез инженерни промени. Откровенията дойдоха днес от сайта Motherboard, който цитира документи от предложено съдебно дело, свързани с iPhone 6, с обвинения за огъващия се хардуер.

Според доклада, Apple провела инженерни тестове на iPhone 6 и iPhone 6 Plus, преди да бъдат пуснати, като те определили, че апаратите са били съответно 3,3 и 7,2 пъти по-склонни да се огънат от предишния флагман iPhone 5s. Преглеждайки тестовете като част от делото, съдия Луси Кох казва, че Apple преди премиерата е знаела, че новите iPhonе-и „вероятно ще се сгънат по-лесно в сравнение с предишните поколения“. Това е основен проблем, въпреки че впоследствие компанията твърди, че инженерни проблеми с устройствата няма.

Отчитайки съобщенията за лесно огънати телефони, които започват да се наричат ​​„Bendgate“, Apple определя проблемите като „изключително редки“ и казва, че „iPhone 6 и 6 Plus отговарят или надхвърлят всичките ни високи стандарти за качество, за да издържат в ежедневието“.

Компанията заявява още, че правилно е тествала телефоните за общо ползване и сценарии на злоупотреба, като първоначално е получила само девет жалби относно огъващи се iPhone 6 Plus от милиони потребители на устройства.

Макар да е известно от години, че Apple е преминала към по-силна алуминиева сплав за следващите модели на iPhone 6s, в доклада се отбелязва, че Apple също тихомълком прави вътрешни промени в серията iPhone 6, която продължава да продава на по-ниски цени. За да отговори на проблем, известен като „touch disease“, при който сензорният екран спира да работи правилно, когато устройството се е огъвало, Apple започна да използва сплав, за да подсили частта от чипа Touch IC на логическата платка. Това пречи на чипа да се отдели от дъното по време на огъване, което според съдебното дело се случва естествено чрез нормалното поставяне на телефона в джобовете.

Вместо да признае, че проблемът идва от изкривяването, Apple публикувала известие, в което се твърди, че „touch disease“ се случва само когато телефоните са „изпуснати няколко пъти на твърда повърхност“, като изрично обвинява потребителите за проблема.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари