Години наред индийските власти напразно чакаха Apple да въведе някакви мерки за борба със спама за своите телефони в страната. Накрая, през юли местният телекомуникационен регулатор TRAI заплаши, че от 1 януари 2019 г. ще забрани продажбите на iPhone в Индия, ако компанията не приеме създаденото от правителството Do Not Disturb приложение. Сега броени дни преди края на дадения срок американският гигант потвърди, че приема решението и че ще пусне приложението в местния App Store.

Въпросното Do Not Disturb приложение обещава да избави индийските потребители от телефонния спам – едно изключително силно явление в страната. Данните показват, че на ден един потребител получава над 10 нежелани обаждания и съобщения. Do Not Disturb създава регистър на нежеланите номера, през който потребителите могат да регистрират нови такива и да блокират съществуващите.

За разлика от Apple, Google прие желанието на Делхи още преди години и пусна приложението в Play Store през 2016 г. Създателите на iPhone обаче досега отказваха да го направят с аргумента, че не искат да позволят приложение, което ще споделя данни за потребителските обаждания и текстови съобщения с индийските власти.

Приложението използва новата SMS/Call Reporting рамка, която Apple наскоро въведе в iOS. Механизмът за докладване на нежеланите обаждания е свързан директно с приложенията Phone и Messages и именно това досега притесняваше компанията.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Последния самурай
Последния самурай

Ей,то пък щяха да останат с непродадени 24те бройки , които биха продали там….