Apple има два варианта на сгъваем iPhone и сега решава кой от тях да представи на пазара

2
822

Според информацията на Money UDN, Apple разработва сгъваем iPhone и към днешен ден разполага с две версии на това устройство. Сгъваемият айфон ще се произвежда от Foxconn, който вече е направил проверка на качеството на двата варианта. Не са тествани готовите смартфони, а корпусите и сгъваемите дисплей. Тези тестове са преминали успешно.

Една от версиите на дизайна на сгъваеми iPhone прилича на мобилните устройства Motorola Razr и Samsung Galaxy Z Flip. Когато е затворен, сгъваемият iPhone предлага неголям външен дисплей (Razr) или съвсем малък екран само за съобщения (Galaxy Z Flip). При отваряне се образува смартфон с голям екран.

Втория сгъваем смартфон на Apple напомня книга. Това мобилно устройство може да се отваря и затваря подобно на Galaxy Fold и по този начин смартфонът се превръща в таблет. В момента Apple отбелязва плюсовете и минусите на двата варианта и в най-скоро време ще избере кой да бъде масово произвеждан.

Тази информация потвърждава предишните данни, според които Apple е изпратила на Foxconn прототипи на сгъваеми iPhone. Тогава се предполагаше, че сгъваемите телефони на корпорацията от Купертино ще ги представи на пазара през 2022 година.

Допълнително се съобщава, че Apple е подала заявка в агенцията по патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) за получаване на патент за сгъваем смартфон. В патента заявка се казва, че това е „сгъваемо електронно устройство с шарнири“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари