Apple иска по $ 40 за всеки продаден Android-смартфон на Samsung

6
12
Корпорацията Apple възнамерява да предяви претенции за получаване на лицензионни отчисления от своя конкурент Samsung. Американската компания иска от южнокорейския производител по 40 щатски долара за всеки продаден Android-смартфон. Това ще бъде на справедлива цена за използването в корейските телефони на пет патента на „ябълките“, уверени са адвокатите на Apple.

По данни на Foss Patents, става дума за патенти за функции като автоматично попълване, синхронизация на данни, отключване на устройство с помощта на slide-to-unlock, комплексно търсене във всички категории и избиране на телефонен номер при кликване върху линк. Така за лицензиране на всеки от патентите Apple иска средно по 8 долара на телефон.

Любопитното е, че още преди четири години компанията, основана от Стив Джобс, е била готова да се съгласи на отчисления в размер на $30 за всеки продаден смартфон с марката Samsung.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pit
pit

Не се наядоха, ама ще им приседне. Когато изгубиш темпото почваш да се чудиш с кой да се заядеш. Лека му пръст на Джобс, ама ябълките заминават в забвение ако не извадят нещо ново.
Прословутите телевизори така и не видяха бял свят, от 3 години разработват някакъв фантом часовник, сега се говори, че искат да купят „Тесла“, това ще е умен ход ако не го протакат много във времето.

pedro
pedro

На Андроидите много ще им стане вече плащат по $15 за бройка на М$

tntc4
tntc4

Епъл искат да патентоват… колелото и топлата вода.
Не се наядоха на пари.

extext
extext

Много странни взаимоотношения имат тези две компании, всяка година се съдят ,а Самсунг продължават да произвеждат хардуера на Огризките, всичко това си е някаква парлама…

NightNiki
NightNiki

Както казва баба ми да е жива и здрава – Чумичката да ги тръшне.

NightNiki
NightNiki

Ще бъда изключително разочарован, ако Тесла решат да cash out-нат точно с Apple.