Apple и Foxconn започват тестовете на сгъваем iPhone

0
627

Работата върху първия сгъваем iPhone е в разгара си. Apple са изпратили първите образци на своя сгъваем смартфон с гъвкав екран на тайванския производител Foxconn, който ще се заеме с тяхното тестване.

Данните за сгъваемия смартфон на Apple идват от веригата доставчици на корпорацията. Според тази информация, Apple е изпратила първите прототипи на iPhone със сгъваеми дисплей във фабриката на Foxconn, където ще им направят всевъзможни проверки. В рамките на предстоящите тестове специалистите на Foxconn ще оценяват качеството на екраните и ще изберат дали да бъдат използвани OLED или microLED панели. Ще бъде проверена здравината на шарнирната конструкция с помощта на специализирани роботи, които ще извършат над 100 хиляди сгъвания и разгъвания. За сравнение, при обикновените лаптопи тези тестове за отваряне и затваряне се провеждат от 20 до 30 хиляди пъти.

Интересно е че панелите за дисплеите на новия сгъваем iPhone се доставят от Samsung Display. Това косвено се потвърждава от излязлата наскоро неофициална информация, че Apple са поръчали на корейския производител няколко партиди сгъваеми дисплей. И още, съобщава се че гъвкавият iPhone трябва да излезе на пазара през 2022 година.

Първите слухове, че Apple разработва сгъваем iPhone се появиха още през 2016 година. През последните четири години корпорацията от Купертино получи няколко патента за подобни устройства.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари