21.3 C
София

Apple и Samsung изместиха Nokia от първото място

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

През второто тримесечие на настоящата година Apple Inc. и Samsung Electronics Co. са се изкачили на върха в световната класация на производители на „умни” телефони, следвани от Nokia Corp. и производителя на BlackBerry – Research In Motion Ltd., според най-новите данни на IDC.

Корейският производител Samsung е направил най-големия скок през второто тримесечие – от четвърта позиция през първото тримесечие до втора позиция през второто. Компанията е продала 17,3 милиона смартфона за периода на последните три медеца до юни включително. Скокът се дължи преди всичко на серията смартфони Galaxy, работещи с мобилната операционна система Android на Google Inc.

Apple Inc. заема първо място в класацията, измествайки от него Nokia Corp. с продадени през второто тримесечие 20,3 млн. iPhone-а. Броят продадени устройства от същата марка през предходното тримесечие е 18,7 млн.

Резултатите на Apple Inc. и на Samsung Electronics Co. детронират дългогодишния лидер Nokia Corp. от първото място и го пращат директно на трето.

Въпреки представените цифри, Apple Inc. все още не е подобрил рекорда на Nokia Corp. от 28,1 милиона продадени устройства за едно тримесечие.

Nokia е продала 16,7 милиона смартфона през последното тримесечие.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини