Apple може да започне да поставя OLED дисплеи, за да компенсира спада на продажбите

0
1066

Изданието The Verge съобщи, че Apple може да започне да поставя на повечето свои устройства висококачествени OLED дисплеи, за да не плаща компенсации на Samsung за неизпълнение на сключени договори. Според ETnews, корпорацията от Купертино не е закупила договорения брой OLED панели за iPhone поради намалелите продажби на смартфони. За неизпълнение на договорните отношения Samsung търси по съдебен ред солидна глоба. За да компенсира, Apple възнамерява да купи от Samsung дисплеи за своите други продукти. Ако корейците се съгласят, съвсем скоро ще можем да видим OLED дисплеи в iPad и MacBook.

Според пазарните анализатори, допълнителните доставки на OLED екрани за таблетите и лаптопите на Apple са един от многобройните варианти за уреждането на спора между двете компании Засега Apple използва OLED дисплеи само в iPhone X, iPhone XS и XS Max, но продажбите на тези смартфони намаляха и продължават да се понижават. Ето защо Apple търси други варианти за използване на вече договорените OLED матрици.

Но дори и Samsung да се съгласи с това предложение на Apple, не е ясно кога точно може да видим OLED дисплеите в таблетите и лаптопите на корпорацията. Според аналитика Минг Чи-Куо, следващите модели лаптопи MacBook Pro, които се очаква да излязат през 2021 година, както и новите таблети iPad ще имат OLED екрани.

Според изтекла неофициална информация, Apple може да постави OLED дисплей в iPhone XR, понеже той се продава добре и по този начин ще се компенсира част от неизпълнения договор със Samsung.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за