Apple може да интегрира сканиране на ретината в своята Face ID технология

2
258

Apple представи Face ID технологията си през септември 2017-та година, заменяйки с нея скенера за пръстови отпечатъци в iPhone X. Софтуерът бе обявен за най-сигурния от всички досега, създаващ подробен 3D модел на лицето на притежателя на телефона. Най-новият патент, подаден от компанията в Европейското ведомство за патенти, показва допълнително подобряване на технологията. Изглежда Apple планира да я допълни със сканиране на ретината за осигуряване на допълнителна защита.

Патентът обаче съвсем не означава, че Apple скоро ще вгради новата технологията в своите смартфони. Компаниите често издават патенти, подсигурявайки индивидуалната си собственост. Ефикасността на Face ID и така е на високо ниво, като компанията твърди, че технологията греши един път на милион. Но въвеждането на сканиране на ретината би елиминирало всички шансове някой да отключи вашия iPhone (близнак или близък роднина). А и слуховете, че Face ID се подготвя за интегриране на технологията в хардуера на Mac лаптопите напълно ще промени стандартите на сигурност в РС-тата. В този случай Apple не открива топлата вода – Samsung вече експериментира със сканиране на ириса още в смартфона Galaxy Note7, а след това и в S8. Функцията обаче не присъства в последните модели Galaxy S10.

В патента се описва и въвеждането на сензорен бар с Touch ID метод за защита. Изглежда Apple търси нови начини да вгради биометрични сензори във всяко едно свое устройство.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Бахтиmathur Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mathur
mathur

Стига бе,тея най сетне откриха топлата вода….И фоня….

Бахти
Бахти

Кога, кога ще започнат да събират ДНК-то на стадото?! 🙂