Apple може да пусне 5-инчов iPhone

1
86

Експерти от хонгконгската брокерска компания CLSA Asia-Pacific Markets твърдят, че тази година Apple ще пуснат по-голяма версия на своя iPhone, а не бюджетен вариант на смартфона, както до сега беше известно.

Според собствени данни на CLSA, Apple в момента извършва вътрешни тестове на цели четири прототипа на бъдещия iPhone – новата версия на iPhone 5, под предварителното име iPhone 5S, iPhone Maxi с 4,8 – 5 инчов дисплей и два по-прости iPhone Mini. Впрочем, според хонгконгската компания, това изобщо не означава, че тези устройства ще бъдат пуснати в серийно производство.

По-рано информацията за евентуално пускане на бюджетен iPhone беше опровергана от старши вицепрезидентът на Apple Фил Шилер. От CLSA са уверени, че евтината версия на iPhone най-вероятно ще остане само в етап прототип, тъй като продажбите му не съвпадат с настоящата стратегия за ценообразуване на американската компания. „Едновременното пускане на iPhone Maxi с 5-инчов дисплей и „обичайния“ модел ще даде на потребителите по-голям избор и няма да има нужда от намаляване на маржиналността“ – това каза Никълъс Барат, ръководител на технологичното подразделение в CLSA.

CLSA понижи прогнозите си по продажбите на iPhone 5 за 4-тото тримесечие на 2012 г., от 42 на 39 милиона. Това се дължи на факта, че въпреки голямото търсене в САЩ и Китай, в Европа и някои азиатски пазари, търсенето на флагмана на Apple не е това, което се очакваше от американската компания. Барат е уверен, че ако Apple реши да пусне iPhone Mini и iPhone Maxi паралелно с базовия модел, тя може да продаде 286 милиона смартфона през 2013 г. В противен случай ще бъдат продадени около 202 милиона смартфона.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари