Apple може да пусне 8-ядрения iPhone 6 през 2014 година

2
32

Apple може да пусне iPhone 6 с 4.8-инчов дисплей и 8-ядрен процесор през 2014 г., предполага анализаторът Питър Мисек от Jeffries. Изданието AppleInsider, което отразява прогнозите на Мисек, счита експерта за много достоверен източник, когато става въпрос за хардуерно оборудване.

По-рано бе съобщено, че iPhone 6 с около 5 инчов дисплей ще бъде пуснат през 2013 г., вместо iPhone 5S.

Тогава Мисек прогнозира, че компанията няма да бърза с пускането на iPhone 6. Според него, Apple може да пренапише платформата iOS с цел поддръжка на процесори с повече ядра – до 8 броя, с какъвто да бъде оборудван iPhone 6.

Освен това, експертът смята, че Apple едва ли преди края на 2013 г. ще реши проблемите си със серийното производство на 4.8-инчовите дисплеи и че ще е необходим определен период от време за отстраняването на грешките в 20-нм технологичен процес, на базата на който ще бъде направен новия процесор.

Що се отнася до пускането на обновената версия на смартфона – iPhone 5S – то неговото производство, според експерта, ще започне през март, а пускането му на пазара е насрочено за юни. Освен това Мисек не изключва и възможността, че тази година може да бъде пусната и бюджетната версия на устройството за развиващите се пазари.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари