Apple нае поредния iPhone хакер

1
24

Корпорацията Apple току що е наела още един член на iPhone jailbreaking общността – Никълъс Алегра (Nicholas Allegra) – на снимката, известен още като @comex в Twitter. Алегра е най-популярен с интернет сайта му JailBreakMe, който превърна процеса на jailbreaking на iPhone толкова прост, колкото и посещение на уеб страница с мобилната версия на Safari.

Деветнадесет годишния хакер от Чапакуа, Ню Йорк, е публикувал новината за наемането му в Twitter, съобщавайки, че ще започне стаж в Apple по-следващата седмица.

Алегра е един от най-забележимите членове на jailbreaking общността, откривайки редовно слабости в сигурността на софтуера iOS на Apple, което прави възможно хакването на iPhone, iPod Touch и дори iPad. Обикновено тези пролуки са експлоатирани чрез използването на специализиран jailbreaking софтуерни приложения, които изискват телефонът или друго устройство да бъде свързано с компютър през USB кабел.

JailBreakMe обаче е по-лесен за използване – посетителите просто пускат уеб сайта през техните мобилни устройства. Сайтът е с лента „slide to jailbreak” в основата на страницата. Само един жест е достатъчен за да бъде хакнато устройството. Това превърна jailbreaking достъпен за всеки, дори и не технически лица.

По принцип Apple възпрепятства jailbreaking, защото веднъж хакнат, от телефона може да бъдат копирани платени приложения, продавани в Apple App Store, което ощетява разработчиците. Jailbreaking излага устройствата и на немалко други опасности.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анинфид
Анинфид

„Jailbreaking излага устройствата и на немалко други опасности.“

Една опасност не бе спомената , а iPod-а ми които е джейлбрейкнат от както е купен на една опасност не е попаднал.
И към преводача :
„Изригване вулкан уби 400 души във Хаваите“ и „Изригнал вулкан уби 400 души във Хаваите“
Кое звучи по-добре, и е по-правилно?