Apple намалили поръчките си на части за iPhone

0
20

В медийното пространство днес се разпространи непотвърдената информация, че от Apple са намалили поръчките си на компоненти за iPhone 5. Причината, твърдят източниците, е по-ниско от очакваното търсене на смартфона от страна на потребителите. Двама от източниците посочват, че поръчаните количества екрани за iPhone за периода януари – март са около два пъти по-малко от планираните.

Според слуховете, намалени са поръчките не само за екрани, но и за други компоненти, като Apple били уведомили производителите им за промяната в първоначалния план още миналия месец.

Ако информацията е достоверна, то, по всяка вероятност, причината е по-слабо търсене на смартфона, който, според анализаторите, страда от силната конкуренция на телефоните на Samsung и на други производители, разработващи продукти с Android. Същите тези компании успяха да повишат пазарния си дял неколкократно главно заради по-ниските цени на смартфоните си.

Цифрите сами говорят за това. През третото тримесечие на 2012 година Apple държаха 14,6% от световния пазар за смартфони – значителен спад спрямо четвъртото тримесечие на 2011 година или първото на 2012 година, когато те държаха около 23% от пазара. Дялът на Samsung, от друга страна, нарасна през третото тримесечие на 2012 година до 31,3% от едва 8,8% две години преди това.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари