Apple намери начин да направи iPhone още по-тънък

0
45

Бюрото за патенти и търговски марки на САЩ публикува заявката на Apple, в която се описват нови технологии, чрез които корпусите на iPhone и iPad ще станат още по-тънки.

Документът с име „Електронно устройство с два оптични сензора“ съдържа техническото описание на нова система за фото и видео заснемане. Според специалистите на Apple, вместо една камера в iPhone ще бъдат използвани две. Устройството автоматично ще обединява двете изображения и по този начин ще се постигне много по-голяма яркост на изображението и чистота на цветовете. Допълнително, използването на два оптични сензора рязко ще намали цифровия шум в изображенията. Самите сензори ще бъдат значително по-тънки от сегашните камери и като следствие от това самият смартфон ще стане много по-тънък.

Подобна технология вече се използва в новия  HTC One от второ поколение, който използва основна 4 MP UltraPixel камера, както и допълнителен оптичен сензор за постигане дълбочина на изображението и създаване на 3D ефекти.

Другият патент на Apple описва технология за автоматична смяна нивото на защита, при която се разпознава дали потребителят се намира в дома си или на работа. Ако се намира в дома си, защитата е обикновени четири знака, но ако напусне неговите предели, то за отключване на смартфона ще трябва да използва пръстовия си отпечатък.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари