Apple няма намерение скоро да премине към USB-C в своите iPhone

15
1138

Мечтата за iPhone, който се зарежда и свързва към компютър със същия USB-C стандарт, който използват всички съвременни смартфони на пазара, може да е мъртва, според последната изследователска информация от анализатора на продуктите на Apple Минг-Чи Куо. Съобщава се, че компанията не планира да въведе USB-C на бъдещите устройства iPhone или да интегрира Touch ID в бутон за захранване – две технологии, които са налични в устройствата iPad и iPad Air на Apple от миналата година.

Докладът, получен от AppleInsider, обяснява обосновката на решението на Apple: „Ние вярваме, че USB-C е вредно за рентабилността и бизнеса, както и за водоустойчивостта на Lightning и MagSafe“, според Куо.

Според вътрешната информация от Куо, Apple може да представи на пазара дългоочаквания от някои (и непоносим като концепция за други) iPhone, който разполага единствено с възможност за бързо зареждане – и по-специално до технологията MagSafe на Apple – за зареждане. MagSafe, по-специално, ще предостави добро решение на двете опасения, които Куо повдигна още по-рано при предишни свои анализи: чрез премахването на портовете за зареждане на Iphone, MagSafe ще бъде дори още по-водоустойчив (докато при внедряване на USB-C има риск от нарушаване на сегашната технология за водоустойчивост на Apple) дори от Lightning, а Apple все още ще управлява стандарта MagSafe чрез своята програма MFi, гарантирайки, че ще може да продължи да се възползва от лицензионните такси.

Куо също така отбелязва, че Apple не смята, че екосистемата на MagSafe е достигнала точката, в която може да бъде използвана като единствен метод за зареждане на iPhone. Вместо това той прогнозира, че Apple ще продължи да използва своя Lightning порт в „обозримо бъдеще“.

Докладът на Куо ни информира за още един слух за бъдещите iPhone: идеята Apple да въведе Touch ID сензор в бутона за захранване, подобен на този, който предложи при миналогодишното представяне на iPad Air. Според Куо Apple не планира в най-близко бъдеще въвеждане на тази технология. В по-ранен доклад от Bloomberg обаче се отбелязва, че Apple тества Touch ID скенер, интегриран директно в дисплея за тазгодишната гама от iPhone, но дали това е достоверно, предстои да разберем.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари