Apple официално обясни причината за странния момент по време на презентацията на новия iPhone X, при който се наложи въвеждането на парола, вместо телефонът да бъде отключен чрез лицевия скенер Face ID. Оказа се, че се е задействала защитата на новия iPhone X.

Логиката на тази защита е същата като на всички други: след няколко неуспешни опита за разпознаване на лицето, телефонът иска въвеждането на парола, която би трябвало да знае само неговият собственик. Същата система на защита се използва и в iPhone със скенера за пръстови отпечатъци Touch ID – ако няколко пъти не бъде разпознат пръстовия отпечатък, телефонът иска парола.

Преди презентацията, iPhone X е бил в ръцете на много хора. Смартфонът ги е сканирал, но не е разпознавал лицето на топ-мениджъра Крейг Федериги и защитата на телефона се е задействала.

Apple допълва, че когато другите служители на компанията са вземали iPhone X в ръцете си, не са се замисляли, че телефонът сканира лицата им. Но след като лицето на собственика не е било разпознато, системата е реагирала както трябва – поискала е парола. Федериги явно не очакваше подобно нещо, но бързо се ориентира и взе друг iPhone X.

Флагманският смартфон на Apple вече няма скенер за пръстови отпечатъци и за защита се използва лицевия скенер Face ID.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
АazПенчоak47The Clansmanжоро Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
жоро
жоро

Чудя се дали следващта стъпка няма да е да близваш телефона на определено място и да се отключва с днк от слюнката. И ако засече неприемливи субстанции … 🙂

The Clansman
The Clansman

Айфон 10 може да сканира само едно лице(ваша новина),така,че кои други са си завирали сурата едва ли е от значение.Айсиктира иска парола,след рестарт също,когато не е ползван няколко часа. И вече ако наистина не разпознае пръстовият отпечатък,което много рядко ми се случва. Общо взето само при влажни ръце.

ak47
ak47

наистина по слаба презентация не са правили шитърите

Пенчо
Пенчо

Нормално е за лайнофона като се бъгне да имат готово извинение, иначе как ще накарш средностатистическия нищо не подозиращ потребител да ползва такава бънгия за толкова пари… you are holding it wrong и готово! 😀

Аaz
Аaz

Купи си ЛАЙНОдроидска шитня умнико !