Apple официално обясни причината за странния момент по време на презентацията на новия iPhone X, при който се наложи въвеждането на парола, вместо телефонът да бъде отключен чрез лицевия скенер Face ID. Оказа се, че се е задействала защитата на новия iPhone X.

Логиката на тази защита е същата като на всички други: след няколко неуспешни опита за разпознаване на лицето, телефонът иска въвеждането на парола, която би трябвало да знае само неговият собственик. Същата система на защита се използва и в iPhone със скенера за пръстови отпечатъци Touch ID – ако няколко пъти не бъде разпознат пръстовия отпечатък, телефонът иска парола.

Преди презентацията, iPhone X е бил в ръцете на много хора. Смартфонът ги е сканирал, но не е разпознавал лицето на топ-мениджъра Крейг Федериги и защитата на телефона се е задействала.

Apple допълва, че когато другите служители на компанията са вземали iPhone X в ръцете си, не са се замисляли, че телефонът сканира лицата им. Но след като лицето на собственика не е било разпознато, системата е реагирала както трябва – поискала е парола. Федериги явно не очакваше подобно нещо, но бързо се ориентира и взе друг iPhone X.

Флагманският смартфон на Apple вече няма скенер за пръстови отпечатъци и за защита се използва лицевия скенер Face ID.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "Apple обясни, защо на презентацията на iPhone X не се задейства лицевият скенер"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка