Apple отмени презентацията на новия модел iPhone

2
1297

Уеб изданието Cult of Mac съобщи, че Apple се е отказала от провеждането на своята голяма презентация, която бе планирана за 31 март. По време на това събитие трябваше да бъдат показани новия модел iPhone и още редица други нови устройства.

Според тази информация, компанията не желае да събира хиляди хора на едно място – в театъра „Стив Джобс“ поради риска от разпространение на новия коронавирус COVID-19. А преди няколко дни разбрахме, че корпорацията от Купертино е изпратила своите специалисти и служители да работят дистанционно от домовете си, за да не контактуват един с друг и да не разпространяват заразата.

В Санта Клара, където се намира централният офис на Apple са забранени всички мероприятия с брой на участниците над хиляда души.

Apple би могла да проведе онлайн своята презентация, но и с това възникнаха проблеми. Причината е, че производството на новия модел iPhone се забави поради проблеми с доставката на компоненти и с престоя на завода, където се сглобяват мобилните устройства.

Според появилата се неофициална информация, Apple е планирала да представи евтиния модел iPhone 9 или iPhone SE 2. Този мобилен телефон е оборудван с 4,7-инчов дисплей с резолюция 1334х750 пиксела, базира се на чипа Apple A13 Bionic  и има 3 GB оперативна памет.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари