10.8 C
София

Apple официално предупреди, че доставките на iPhone 13 ще се забавят

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Представители на Apple съобщиха, че компанията очаква недостиг в доставките на новите айфони в началото на есента. Информацията бе съобщена от уеб-портала MacRumors.

Финансовият директор на Apple Лука Маестри допълни, че световната криза в областта на полупроводниковата промишленост ще повлияе на доставките на iPhone и iPad. Той не уточни кои точно модели ще бъдат дефицитни, но каза, че недостигът ще се прояви през месец септември тази година. Да напомним, че именно през месец септември Apple традиционно представя своите нови iPhone и може да се каже, че намалените доставки ще засегнат новата фамилия смартфони iPhone 13.

Медиите запитаха генералния директор на Apple Тим Кук какви ще бъдат доставките на продукцията на компанията през тази есен, както и през празничните дни а в края на годината. СЕО на Apple бе изключително внимателен в своите изказвания и каза, че не иска предварително да прави каквито и да било предсказвания. Тим Кук допълни, че неговата компания ще направи всичко по своите сили, за да може нейните мобилни устройства да бъдат доставени навреме.

Да си припомним, че Apple имаше затруднения при излизането на iPhone 12. Тогава началото на продажбите бе отложено с цял месец. През 2021 година корпорацията от Купертино предприе редица мерки, за да избегне появата на криза в края на годината. Така например, поръчките на различните компоненти бяха направени много по-рано от обикновеното, а тяхното изготвяне бе поръчано на повече най-различни производители.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини