Apple патентова безрамков дисплей и вграден в екрана скенер Touch ID

0
1023

Бюрото по патенти и търговски марки на САЩ регистрира две нови патентни заявки на Apple, които дават възможност на корпорацията да създаде безрамков iPhone с екран „от край до край“. Патентът предвижда и вграждането на скенер за пръстови отпечатъци в екрана на дисплея.

Днес Apple получи патентите за безрамков дисплей и вградения в екрана скенер за пръстови отпечатъци Touch ID. Документите описват същността на идеята, без да се споменават подробности по реализацията.

Патентът за дисплей „от край до карай“ описва технология за „намаляване на рамките около екрана на мобилното устройство“. Според специалистите на Apple, смартфонът може да има и дисплей с извити страни, което ще даде възможност за създаването на изцяло безрамково устройство.

В патента се отбелязва, че дисплеите в мобилните устройства могат да бъдат твърде големи и да са заобиколени с твърде широки рамки. Желателно е да се представи подобрено електронно устройство с екран, заемащ целия преден панел на смартфона.

Вторият патент на практика премахва бутона Home, понеже интегрира функционалността на Touch ID в екрана на дисплея.

Доколко тези патенти се отнасят до новия флагмански смартфон на Apple ще разберем тази есен.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!