Apple патентова начин за игра на пейнтбол с помощта на допълнителна реалност

2
9
Настъпиха времена, когато мощността на мобилните изчислителни системи позволява тази концепция да се реализира на практика.

В един от новите патенти на Apple се описва интерактивна игра за iPhone, базирана на допълнителна реалност. Тя прилича на пейнтбол: двама или повече играчи синхронизират смартфоните си и започват ожесточена престрелка, използвайки ги като оръжие.

Всъщност важно е да се отбележи, че това не е по никакъв начин фигура на речта. Естествено е — геймърът прихваща на кръстче врага, а след това стреля — като в обикновен екшън филми. При това на екрана на iPhone се показва прицела, бутона за изстрел и резултата от мача. Играчите, както в пейнтбола, се движат на истински места, а целта е да „застрелят“ смартфона на участника от вражеския отбор. Ако има точно попадение при противника, телефона му вибрира, а в статистиката се записва вашата победа.

iPhone се свързват един към друг с помощта на Bluetooth, Wi-Fi или мобилни мрежи и предават данни, като позиция, ориентация и време, благодарение на което мобилното устройство разбира къде са останалите играчи и ги маркира на екрана.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
_I_mitkoff Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_I_
_I_

хахахаха
и на базата на тоя патент ще поискат всеки създател на игри за VR да им заплаща процент, защото тва им е политиката, нищо не създават, а само купуват или крадат чуждия труд.

mitkoff
mitkoff

ябълката взе да издиша отвсякъде и вече се чудят, каква глупост да измислят.