Apple патентова начин за игра на пейнтбол с помощта на допълнителна реалност

2
69
Настъпиха времена, когато мощността на мобилните изчислителни системи позволява тази концепция да се реализира на практика.

В един от новите патенти на Apple се описва интерактивна игра за iPhone, базирана на допълнителна реалност. Тя прилича на пейнтбол: двама или повече играчи синхронизират смартфоните си и започват ожесточена престрелка, използвайки ги като оръжие.

Всъщност важно е да се отбележи, че това не е по никакъв начин фигура на речта. Естествено е — геймърът прихваща на кръстче врага, а след това стреля — като в обикновен екшън филми. При това на екрана на iPhone се показва прицела, бутона за изстрел и резултата от мача. Играчите, както в пейнтбола, се движат на истински места, а целта е да “застрелят” смартфона на участника от вражеския отбор. Ако има точно попадение при противника, телефона му вибрира, а в статистиката се записва вашата победа.

iPhone се свързват един към друг с помощта на Bluetooth, Wi-Fi или мобилни мрежи и предават данни, като позиция, ориентация и време, благодарение на което мобилното устройство разбира къде са останалите играчи и ги маркира на екрана.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Apple патентова начин за игра на пейнтбол с помощта на допълнителна реалност"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка