fbpx
17.8 C
София

Apple патентова соларно зарядно за електронни устройства

Най-четени

Калин Карабойчев
Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Сред шестнадесетте нови патента, дадени на Apple през настоящата седмица от Офиса за патентите и търговските марки на САЩ (U.S. Patent and Trademark Office), е и един особено интересен, описващ захранвана от слънцето зарядна система за електронни устройства. Патентът представя система, която включва конвертор на волтажа и контролер, който работи с източник на слънчева енергия.

Конверторът на волтажа ще бъде прикрепян към източник на слънчева енергия чрез входящ кабел. Ще бъде прикрепян към „портативно електрическо устройство” чрез изходящ кабел.

Конверторът на волтажа е конфигуриран да наблюдава количеството енергия на изхода на устройството, докато контролерът е конфигуриран да контролира конвертора на волтажа, за да намали количеството на електроенергия, ако то превиши определени нива. С други думи това е ключова част от соларна зарядна система за електроника.

Apple и преди е внасял патенти за допълнителна соларна клетка, която би работила като резервен енергиен източник за мобилни устройства, както и за метод за покриване на устройството със соларни клетки.

Според наблюдатели е малко вероятно да видим захранвани от слънцето устройства на Apple, преди цените на свързаните с тях продукти да намалеят.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Asus Chromebook CX9 – един от най-добрите от вида си

Бърз софтуер, мощна конфигурация и интелигентен дизайн са част от предимствата на компактната машина През 2022-а Chromebook от екзотика се превърна в нещо добре познато...

Подобни новини