Apple патентова соларно зарядно за електронни устройства

0
38

Сред шестнадесетте нови патента, дадени на Apple през настоящата седмица от Офиса за патентите и търговските марки на САЩ (U.S. Patent and Trademark Office), е и един особено интересен, описващ захранвана от слънцето зарядна система за електронни устройства. Патентът представя система, която включва конвертор на волтажа и контролер, който работи с източник на слънчева енергия.

Конверторът на волтажа ще бъде прикрепян към източник на слънчева енергия чрез входящ кабел. Ще бъде прикрепян към „портативно електрическо устройство” чрез изходящ кабел.

Конверторът на волтажа е конфигуриран да наблюдава количеството енергия на изхода на устройството, докато контролерът е конфигуриран да контролира конвертора на волтажа, за да намали количеството на електроенергия, ако то превиши определени нива. С други думи това е ключова част от соларна зарядна система за електроника.

Apple и преди е внасял патенти за допълнителна соларна клетка, която би работила като резервен енергиен източник за мобилни устройства, както и за метод за покриване на устройството със соларни клетки.

Според наблюдатели е малко вероятно да видим захранвани от слънцето устройства на Apple, преди цените на свързаните с тях продукти да намалеят.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари