Apple патентова 240 Hz дисплей за iPhone

11
1650

Управлението по патенти и търговски марки на САЩ публикува патентна заявка на Apple, в документацията на която е описан iPhone с променлива кадрова честота на екрана. Патентованата технология два възможност за увеличаване честотата на показваните кадри двойно, тройно и дори четворно в сравнение с номиналната кадрова честота. С други дими, iPhone, който има номинална кадрова честота 60 Hz ще може автоматично или ръчно да я качва до 120, 180 и до 240 Hz.

Колкото е по-висока кадровата честота, толкова е по-плавно движението на екрана, а умората на очите значително намалява. Всички актуални модели на iPhone работят с кадрова честота 60 Hz, но през 2017 година серията iPad Pro получи технологията ProMotion, която дава възможност за нейното показване до 120 Hz.

Технологията, която дава възможност за повишаване честотата на дисплея от 60 на 120 Hz вече се използва от някои производители на Android смартфони. Новото при Apple е, че тя може да се покачва до 180 и 240 Hz.

Липсата на поддръжка на 120 Hz при iPhone 12 се обяснява с това, че използването на тази технология намалява времето на автономна работа. Появилата се наскоро неофициална информация показва, че Apple възнамерява да реши този проблем в iPhone 13 чрез използването на новите LPTO дисплеи, които имат ниска консумация на енергия. Очаква се тези дисплеи да поддържат и технологията Always on Display.

3.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари