От предвзетото отношение на Apple към iPhone с два слота за SIM-карти може и да не остане нищо, понеже в последния отчет на Агенцията по патенти и търговски марки на САЩ се появи нова заявка за патент.

Публикуваният от това учреждение документ, принадлежащ на Apple Inc., описва особена технология за интегриране на два радио модула в iPhone, както и принципите на тяхното функциониране в средата на операционната система iOS.

При разработката, Купертино обръща особено внимание не на хардуерните особености на технологията, а на начина по който тя функционира. Дълбоката интеграция на хардуера и софтуера ще даде възможност iPhone самостоятелно да различава основната SIM-карта от допълнителната в зависимост от честотата и начина на използване. Така например, ако едната SIM-карта се използва предимно за връзка с Глобалната мрежа, системата ще разбира това и ще препраща телефонните позвънявания и разговори към другата.

2-sim-2

Въпреки неопределената засега съдба на новия патент, можем да отбележим, че iPhone с две SIM-карти вече не е измислица, а съвсем реален проект. Това лято дори се появиха доказателства – служителите на китайския завод Pegatron допуснаха изтичане на фотографии на детайли за iPhone 7, на които се вижда, че се провеждат експерименти с няколко радио модула.

Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Анонимен
Анонимен
4 години

Идват през 2016, откриват топлата вода и я патентоват, те са най-напредналата компания в света на технологиите.

Коментатор
Коментатор
4 години

Тадъъъм! Не е за вярване – телефон с две сим-карти!

П.Петров
П.Петров
4 години

Ако добавят две сим карти, малко повече рам и по-голяма батерия – може покупката на iphone да придобие някакъв смисъл освен да се хвалиш че го имаш.

Ozzy
Ozzy
4 години

Да се смея или плача,това е въпроса?Значи ще разпознава с коя карта говоря?Браво!

iRian
iRian
4 години

Сега да очакваме ли да патентоват и фенерче? Или евентуално безконтактно зареждане..
Леле, ами ако успеят да вместят стерео говорители… За разлика от Нокия които имат патенти за реални неща, тия вече почнаха да се излагат тотално. А че гроздето било кисело(редовната реплика на притежаващите от този тип телефони) – е то и вино от потънала испанска флота струва колкото дълга на някоя средна БГ община, но това не означава че става за пиене..

Marin Markovki
Marin Markovki
4 години

Банда, хайде на бас, че тия са петентовали и СРАНЕТО.

:D
:D
Отговор на  Marin Markovki
4 години

Крайния резултат е отдавна на пазара 🙂