Apple: Плагиатството на Samsung кара хората да поставят под въпрос нашите иновации

4
29


Със сигурност в Apple се славят с драматичните си речи на сцената. Още повече, когато тази сцена е съда, а залогът е поредното патентно дело срещу Samsung. За тези ораторски качества на служителите на Apple свидетелстват и днешните събития от съда в Сан Хосе, Калифорния.

Този път в поредното дело между двата технологични гиганта думата бе дадена на маркетинговия директор на американската компания Фил Шилер. Без да променя особено словото си от последния съдебен спор между двете компании, Шилер отново наблегна на твърдението, че опонентът им копира продуктите на Apple.  Маркетинговият директор бе категоричен, че компанията от Купертино е поела голям риск със създаването на iPhone, докато Samsung само е изкопирал направеното, което е „наранило неговата компания“.

„Това се отрази на Apple на пазара. Накара много хора да поставят под въпрос нашите иновации и като цяло ролята на компанията ни като иноватор“ сподели Шилер.

Делото, което започна в понеделник, е просто поредното от съдебния сблъсък между Apple и Samsung. Спорът води началото си от 2011 г., когато американската компания призова съда с претенции, че корейският производител на смартфони е плагиатствал дизайна и функциите на iPhone за своите собствени устройства. Samsung предприе контра-действия. В последвалите дела от август 2012 и ноември 2013 Apple се поздрави с успеха и до момента на Samsung бе наложено да заплати близо 1 млрд. долара обезщетение, но делата тепърва се обжалват.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари