Apple плати $683 милиона неустойка на Samsung

3
1602

Apple плати на Samsung парична сума в размер на 800 милиарда корейски вони ($683 милиона долара), за да покрие цената на партидите OLED дисплеи, които останаха неизползвани поради твърде слабите продажби на iPhone.

Apple подписа договор с южнокорейската компания за голям брой OLED дисплеи. Samsung ги произведе, но търсенето на iPhone бе твърде ниско и корпорацията от Купертино не успя да спази клаузите на договора. Сега се появи информация, че сумата на неустойката е в размер на $683 милиона, парите са преведени от Apple, а Samsung ще ги получи в началото на следващото тримесечие.

Медиите не съобщават какъв е броят на OLED екраните, които Apple не е успяла да закупи. Но въпросната неустойка в размер на $683 милиона вече е включена в отчета за оперативната печалба на Samsung. Но въпреки солидната сума, платена от корпорацията от Купертино, оперативната печалба на Samsung е едва $5,6 милиарда, което е с 56% по-малко от същия период на миналата година.

Уеб порталът SamMobile допълва, че Apple дълго време не се е съгласявала да плати компенсацията и е предлагала на южнокорейския производител други варианти за решаване на спора. Един от тях бе поставянето на OLED панели на други свои устройства – например, в своите бъдещи таблети и лаптопи. Сега виждаме, че Samsung не се е съгласил на този вариант.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TNT
TNT

и нека фалирането на огризките започне… сега!!!

Георги
Георги

мечтай си

Иван Михайлов
Иван Михайлов

Те тези пари ще ги калкулират към цената на 11-ката, балъци има. Така че, скоро няма да фалират. А и както виждаме, навлизат в сектора с домакинска техника, новия им супер компютър може да стърже и кашкавал, сиренце.. Хем компютър, хем ренде Вюрнер, е 5000 гущера е ама пести време, заема по-малко място…Всички обвиняваха Т.Кук, че не мислел иновативно, нямало нищо ново. Сега да видим, какво ще кажат..