fbpx
1.8 C
София

Apple получава 94% от печалбата на световния пазар за смартфони

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Американският технологичен гигант Apple акумулира най-голямата печалба от световния пазар на смартфони. Към третото тримесечие на 2015 година, делът на Apple достигна 92%. Преди една година този икономически показател бе на ниво 85%.

 

Canaccord Genuity допълва, че този дял от световната печалба изглежда още по-внушително, ако отчетем, че на Apple принадлежат едва 15% от общия обем продажби на смартфони в света. По този начин, тези 15% генерират 94% от печалбите на целия световен пазар. Това се обяснява с високата цена на смартфоните, произвеждани от тази компания – миналата година средната цена на iPhone бе $620 и към третото тримесечие се увеличи до $670. Висок е и маржът на продажбите – цели 37%.

В същото време, Samsung, който продава най-много смартфони в света, е реализирал 22% от печалбите. Причина за това е предимно ниската средна цена на произвежданите от Samsung смартфони, която е в рамките на 180 американски долара.

В отчетите на Canaccord Genuity са включени не само печалбите, получени от различните компании на пазара на смартфони, но и загубите от тази дейност. Ето защо сумата от печалбите на различните производители превишава 100%. Графикта показва още, че останалите производители, като например Microsoft, BlackBerry, Motorola, Sony, LG, HTC са реализирали несъществени печалби и някои от тях са приключили третото тримесечие на 2015 година със загуба.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини