Apple получи нов патент за VR шлем за iPhone

1
267

Въпреки че неотдавна Тим Кук каза, че Apple повече се интересува от допълнената реалност, отколкото от виртуалната, последните патенти на компанията потвърждават нейната заинтересованост и от двете технологии. В тях се описва шлем, предназначен за AR и VR.

Това че Apple разработва ново VR-AR устройство се потвърждава от патентната заявка „Head Mounted Display System„. Според описанието, устройството прилича на шлемовете за виртуална реалност на другите производители – iPhone се поставя във специален отсек, след което устройството се поставя на главата и потребителят се потапя в триизмерния свят.

Новият шлем разполага с две оптични лещи, сензор за разстояние, сензорен панел и бутони за управление на смартфона. Предвидена е поддръжката на виртуалния асистент Siri и всичко, което протича на екрана може да се управлява с помощта на гласови команди.

Вторият патент, регистриран от Apple в патентното бюро на САЩ, описва възможността за използване на дистанционно заедно с шлема. С негова помощ управлението на iPhone е по-лесно и по-удобно, може да се настройва интерфейса на виртуалната реалност и т.н.

Тези патенти са подадени от Apple още през 2015 година и през това време навярно разработването на това устройство е значително напреднало.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари