Apple постигна намаляване на цените на OLED-дисплеите

1
913
Apple води със Samsung Display преговори за намаляване на цените на OLED-панелите с оглед на факта, че американският производител се стреми да намали производствените си разходи. За това съобщава тайванското информационно издание DigiTimes, позовавайки се на източници от индустрията.

Според тях, на OLED-дисплеите принадлежат повече от една трета от разходите за производство на iPhone X. Високата цена на апарата се превърна пък в основна причина за слабите продажби на първия телефон на Apple с екран на базата на органични светодиоди. Вярно е, че другите производители също предлагат OLED-устройства, които се продават доста по-евтино.

Сега Apple купува от Samsung тези дисплеи на цена от 110 долара. Компанията иска да намали стойността до 100 долара, казват познати на портала.

Съгласно техните данни, Samsung ще достави на Apple до 100 милиона OLED-панела през 2018 година. Една четвърт от тях са предназначени за iPhone X, а останалите 75 милиона единици – за новите модели с OLED-екрани. През миналата година, Apple закупи около 50 милиона панела.

Съобщава се, че цената на OLED-дисплеите за смартфони най-вероятно ще падне в най-скоро време, тъй като китайските производители ще намалят цените за поддръжка на производството от високо ниво.

В края на януари стана известно, че Apple е решила да намали наполовина производството на iPhone X. По информация на Nikkei, компанията е коригирала плановете си до март да продаде 40 милиона джаджи в заводите в Китай, снижавайки бройката до 20 милиона. Намаляването на поръчките се дължи на по-слабото търсене на апарата в периода на коледните и новогодишни празници.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
_nib_ Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
_nib_
_nib_

Ненаядения американски производител да намали печалбата си.Алчни копелдаци.