Apple представи екстрено обновяване за своите стари смартфони и таблети

5
695

Apple представи обновяването iOS 12.4.4, специално предназначено за по-старите устройства на корпорацията от Купертино, които по технически причини не могат да се обновят до iOS 13 и да използват най-новите версии на тази операционна система.

Ъпдейтът е достъпен за следните мобилни устройства:

  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPad Air първо поколения
  • iPad mini 2
  • iPad mini 3
  • iPod touch 6

Тези модели са изключени от списъка с мобилни устройства, за които е достъпно обновяването до iOS 13, но Apple явно не ги е забравила. Разбира се, iOS 12.4.4 за старите устройства не включва нови функции, но фърмуерът трябва да се инсталира, понеже запушва редица опасни уязвимости, които дават възможност на хакерите отдалечено да проникват в операционната система и да получат достъп до паметта.

Apple обикновено не предлага обновявания за старите версии на iOS. Това става в много редки случаи, когато мобилните устройства наистина са застрашени от някаква опасност. В този случай обновяването засегна версиите iOS 9.3.6 и iOS, в които бяха отстранени забелязаните бъгове и бе решен проблема с GPS позиционирането. Решен е и отдавна известният проблем с неправилното определяне номера на седмицата. Обнуляването на номера на седмицата на системата за геопозициониране GPS се осъществява на всеки 1024 седмици, което е около 20 години. Причината е, че за GPS числото за седмиците се използват само 10 бита.

Най-стария телефон от този списък е iPhone 5s, който излезе на пазара преди повече от шест години.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари