Apple представи новия iPhone 7

8
147

22:00

Събитието завърши с изпълнение на SIA

И така – ето какво накратко представляват новите iPhone модели

 

– нова камера в iPhone 7 с оптична стабилизация, F/1.8, 60% по-бърза от предишните модели

– нова двойна камера в Plus модела с различен ъгъл на заснемане

– стерео говорители

– устойчивост на вода и прах

– по-дълга работа на батерията

– липса на 3,5 мм жак

– нови безжични слушалки Air Pods с вграден микрофон и сензори, които разпознават кога са поставени, кога да работят и т.н. Батериите им издържат 5 часа.

– процесор A10 Fusion

– памет 32,128 и 256 GB

– цени от $649 за стандартния модел и $769 за плюс модела

– цветове черно, сиво, сребърно и розово златно

21:45

И така стигнахме до процесора, който тук се нарича A10 Fusion. В iPhone 7 той е четириядрен, като две от ядрата работят за по-добра производителност, правейки го с 40 процента по-бърз от неговия предшественик A9, наличен в 6S

21:30

Липсата на аудио жак ще се компенсира до някаква степен от включените в комплекта AirPods


Слушалките са доста симаптични, разполагат с много сензори, които ги предпазват от това да работят постоянно, работят до 5 часа без прекъсване, а в момента Apple обявяват и други модели, които ще разчитат на безжичното свързване.

21:10

Слуховете се потвърждават и все пак няма да има 3,5 мм жак, като обяснението е, че „това е технолгоия на 100 години“, а и заема много място, което Apple искат да използват за друго. За да можете да използвате старите си любими слушалки на разположение ще има предхоник


Музика ще може също така да се слуша и през Lihtening порта

20:45


Представянето продължи с iPhone 7 – това, което всъщност всички чакат. В красиво видео бе обяснено как процедират инженерите, как се излива корпуса, а това, което направи впечатление най-вече бе двойната камера.Тя ще е налична само за Plus, a в момента презентацията продължава с обяснения за новата единична камера, която е с оптична стабилизация.

 Камерата на iPhone 7

Камерата на iPhone 7 Plus

Идеята е, че едната е широкоъгълна, така че може да избере дали искате по-концентрирана снимка или такава, която да обхване повече обекти – идентично с това, което видяхме в началото на годината при LG G5

И най-важното: iPhone вече е устойчив на прах и влага

20:37

Започна представянето на Apple Watch series 2. Името не е  Apple Watch 2, а именно Apple Watch series 2. С този смарт-часовник може да се плува и издържа на потапяне във вода на дълбочина до 50 метра, при което високоговорителят дори може да изтласква водата от корпуса!

 

Използва се новият чип S2, който има с 50% по-бърз процесор от предишното поколение смарт-часовници. Графичното ядро е двойно по-бързо. Използва се дисплей от ново поколение с яркост внушителните 1000 кандела на квадратен метър. Новият смарт-часовник разполага със собствен GPS приемник.

 

Приложението ViewRanger работи на Apple Watch series 2 без смартфон и интернет и показва карти и маршрути. Ще има смарт-часовници с алуминиеви, стоманени и керамични корпуси.

20:25

Тим Кук преминава към Apple Watch и обяснява, че тези смарт-часовници са на второ място. Веднага след Rolex. Новата ОС watchOS 3 включва приложение за успокояване на дишането и други разнообразни възможности. Изненада: Pokemon Go работи на Apple Watch и показва най-близките покемони.

20:19

Най-внезапно Apple съобщи, че iPhone 7 е защитен от водата, а продажбите започват на 16-ти септември. Това се оказа неочаквана информация от Туитър-акаунта на Apple, която бе веднага изтрита. Това навярно бе необходимо за концентриране на вниманието.

20:10

Всичко започва отдалече: в в App Store има 500 000 игри и към тях ще се присъедини новата версия на Mario със сензорно управление. „Ще може да се играе в метрото, докато хапвате хамбургер или ябълка“.

20:00

Презентацията започна. Тим Кук кой знае защо не е на сцената. Показва се видео с неговото участие. Отдясно е комикът Джеймс Кордън. След краткия клип Тим Кук започна да изброява достойнствата на Apple Music.

19:50

Залата е пълна и всички очакват началото на Apple Special Event.

19:30

Журналистите влизат в залата и се настаняват. В средата на сцената е поставено логото на презентацията

19:20

Ако се чудите какво правят журналистите преди началото на презентацията на интересни компютърни устройства, ето един пример. Apple щедро нагостява всички. До началото на презентацията остават само около 30 минути.

19:10

Журналистите на презентацията получават черни баджове. Мнозина считат това за намек, че ще има iPhone с черен цвят. Вчера се появи информация, че ще се предлагат iPhone 7 с цвят Piano Black, който имитира повърхността на скъп роял. Тази информация може да се окаже вярна.19:05

Измина една година от презентацията на iPhone 6s, а това означава, че следва яркия анонс на iPhone 7. За този смартфон вече е известно много, но Тим Кук и неговият екип със сигурност ще направят всичко възможно, за да учудят и изненадат своите фенове. Apple Special Event трябва да започне в 20:00 часа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари