Apple премълча, че iPhone 12 поддържа реверсивно зареждане

8
15799

Презентацията на Apple от тази есен бе доста противоречива. Корпорацията от Купертино премълча, че производителността на новия процесор е по-ниска от предишния и махна зарядното от комплекта. Представянето на новите айфони бе някак минорно, с изключение появата на мини флагмана iPhone 12 mini.

Оказа се, че има място и за приятни изненади. Apple нищо не каза за това, че новите iPhone имат реверсивно безжично зареждане и че потребителите на техниката на Apple могат да зареждат своите AirPods директно от новия iPhone.

Интересно е, че миналата година бе изтекла неофициална информация, че iPhone 11 ще има реверсивно зареждане, което трябваше да се появи с излизането на AirPods Pro с възможност за безжично зареждане.

Сега знаем, че миналата година Apple така и не добави тази възможност за безжично зареждане на други устройства. И при сегашната презентация нищо не бе казано по този въпрос. Нещо повече, Apple така добре е скрила тази възможност, че се наложи подробното разглеждане на FCC сертификатите.

Джеръми Хървитц от изданието VentureBeat съобщи за това свое откритие в своя Twitter акаунт. Той уточни, че в iPhone 12 е реализирана някаква форма за обратно безжично зареждане, което е специално разработено за зареждането аксесоарите на Apple. Марк Гурман от iPhone 12 свърза тази новина със слуховете, че скоро трябва да излезе нова версия на AirPods.

2.7 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари