Apple работи върху нови 3D камери за iPhone от 2020 година

3
548

Apple води преговори със своите партньори за доставката на триизмерни Time-of-Flight сензори от ново поколение за камерите на iPhone от 2020 година.

Лазерът VCSEL на Time-of-Flight (ToF) системата е аналогичен на инфрачервената камера TrueDepth, която се използва в технологията за разпознаване на лицето (Face ID) в днешните флагмански модели на iPhone и iPad Pro.

Но 3D сензорът VCSEL ToF ще даде възможност за създаване на много по-точна картина на триизмерното пространство в сравнение със сега използваните камери, които създават обемни изображения на базата на паралакса. Това ще разкрие съвсем нови възможности пред разработчиците на приложения за допълнена реалност.

Основната разлика на ToF от TrueDepth е много добрата работа на далечни разстояния. Сензорът за разпознаване на лицата работи на разстояние няколко инча, докато 3D камерата на ToF може да сканира пространството на разстояние няколко метра.

Още през месец ноември миналата година старшият аналитик на TFI Минг-Чи Куо писа, че в началото на 2020 година Apple ще представи iPad с 3D камера, а през есента ще внедри тази технология в iPhone. По всичко личи, че неговите прогнози се сбъдват.

Очаква се освен 3D камери от ново поколение Apple да използва в iPhone 12 процесора Apple A14, произвеждан чрез 5 нанометров технологичен процес. Навярно ще има и поддръжка на 5G мрежите.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Георги
Георги

Уникален е този дизайн, дано да пуснат такъв телефон

Бахти
Бахти

Изгнила ябълка без гаден и грозен notch… No way! 🙂 🙂 🙂

Георги
Георги

Този пак има ноч ама е много по-малък