Apple работи върху „убиеца“ на OLED дисплеите за своя нов iPhone

0
901

В уеб-пространството плъзнаха упорити слухове, че класическият IPS екран в iPhone 8 ще бъде заменен с нов, базиран на OLED технологията.

По този начин значително ще се подобри четимостта на слънчева светлина, ще се намали консумацията на електрическа енергия, а черният цвят ще бъде „идеален“. Преди няколко часа изданието Business Korea съобщи, че Apple не възнамерява да използва OLED дисплеи в своя нов iPhone и сега активно инвестира в създаването и производството на microLED дисплеи. Те трябва да се появят още тази година в Apple Watch Series 3 и в iPhone 8.

Дисплеите microLED са по-тънки и енергийно по-ефективни от OLED и IPS дисплеите, но тяхното производство е по-скъпо, а самият процес на производство твърде сложен. Целият дисплей, създаден чрез тази технология, се състои от светодиоди с размер от 1 до 100 микрона и могат да бъдат разгледани само с помощта на професионален микроскоп.

Разработването на microLED екраните започна от момента, когато Apple закупи компанията LexBue, работеща в тази област. Оттогава изминаха почти две години, Apple построи в Тайван завод за изучаване и производство на новите екрани, и корпорацията явно вече е готова да предложи дисплеите от ново поколение на пазара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари