Apple разработват бюджетен iPhone?

4
33

Из медийното пространство се разнесе слух, че Apple разработват нов бюджетен модел iPhone. Разпространителите на слуха твърдят, че постепенната загуба на пазарен дял под натиска на конкуренцията е накарала американската компания да промени малко корпоративната си стратегия, включвайки в нея разработването на продукти от по-нисък клас.

Анонимните източници напомнят, че Apple обмислят подобен ход от години, но подчертават, че едва сега са разбрали колко важно е да представят подобен продукт. Според слуховете, телефонът ще се появи на пазара по-късно тази година. Дизайнът му ще е базиран на стандартния iPhone, но тялото му ще е изработено от по-различен и по-евтин материал. Някои твърдят, че Apple ще намалят производствените разходи като заменят алуминиевото покритие, което използва iPhone 5, с поликарбонатна пластмаса.

Ако тялото на телефона е изработено от по-евтини материали, останалите компоненти биха могли да останат същите или да се използват рециклирани части от стари телефони.

Apple отказаха коментар по темата. Анализаторите обаче са склонни да повярват в автентичността на слуховете. През третото тримесечие на 2012 година компанията генерира едва 14,6% от световните доставки на телефони – значителен спад в сравнение с четвъртото тримесечие на 2011 година, когато делът им бе 23%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари