Apple се подготвя да атакува по-бюджетния сектор на пазара за мобилни телефони, в опит да съживи продажбите на iPhone, според анализатор.

Samik Chatterjee от JP Morgan представи проучване, в което е открил, че компанията иска да предложи телефон, който да е в по-нисък клас от обичайното за компанията. Това ще стане през 2020 година.

Според медията CNBC, която е видяла доклада на анализатора, говорим за по-евтин, 4.7-инчов iPhone с LCD екран. Не се очаква той да поддържа 5G. Звучи по-скоро като продължение на iPhone 8, а не като актуалния в медиите iPhone SE 2.

Chatterjee предрича, че заедно с този телефон ще видим и три OLED 5G телефона през септември 2020-та. Според него те ще са с размери на екрана от 5.4 инча, 6.1 инча и 6.7 инча. Ще има поддръжка на mmWave честоти.

Прогнозите на JP Morgan сочат, че Apple ще продаде 195 милиона iPhone устройства през следващата година. Прогнозата за 2019 година е за 180 милиона устройства.

В момента iPhone предлага три телефона – 5.8-инчовият OLED iPhone XS, 6.1-инчовият LCD iPhone XR и 6.5-инчовият OLED iPhone XS Max.

Интересен момент е, че по-рано тази година анализаторът Ming-Chi Kuo предрече в свое проучване, че новите три модела iPhone ще са по-различни от това, което виждаме в информацията на Chatterjee. Kuo залага на 5.8-инчов OLED модел, 6.1-инчов LCD модел и 6.5-инчов OLED модел. Според него, нито един от тях няма да има 5G поддръжка.

15
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
10 Коментари
5 Отговори на коментарите
12 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
мъни
мъни

М-мммм. Ще е с параметрите на телефон от 2014-та сигурно. Дано да е под 500$ 😀

Иван Михайлов
Иван Михайлов

Отдавна трябваше да го направят, но едва ли ще им съживи бизнеса. Но ако го таргетират за индийския пазар, ще има ефект.

Тодор
Тодор

800$ ще е бюджеткика 😀 😀

иБаси
иБаси

Коги достигнеш дъното и започнеш да дълбаеш още по-надолЕееее… 🙂

Палустиниец
Палустиниец

Ами то хубаво, но като махнат дисплея и батерията то нищо няма да остане в този телефон :)))))

ДАЛЕЧ
ДАЛЕЧ

Това не говори добре за бранда. Джобс не се бореше за подобна компания с подобни отчайващи опити да вземе пазар

Симеон
Симеон

195 милиона ще ли да продадат хахахахах

АйОвцата
АйОвцата

Телефоните им с ‘екстри’ са 720p 3gb ram. А без екстри колко ще са? 144p и 1gb ram?

Чича Милча
Чича Милча

С такива параметри в Алиекпрес -а са по 59$ …. Айшита бюджетния ще е 799$, но пък ще има лого на гърба, ако и него не съкратят ….:)

Георги
Георги

евтиното излиза скъпо.. винаги

Бахти
Бахти

Мхм, а скъпото когато е боклук ти излиза още по-скъпо… 🙂 🙂 🙂

Калин
Калин

Айде, при Андроид е пълен миш-маш, там колкото повече РАМ, токова по-добре. Не знаеш кой каво изпълнява в бекграунд и колко ресурси заема, виртуални машини, трябва да се поддържа всичко възможно… абе трагедия.
За iOS още чакам някой да обясни, защо едно приложение ще има нужда от дори 512 MB RАМ?

Бахти
Бахти

Когато си нямаш идея що е то BSD и от къде се е пръкнала изгнилата iOS… 🙂 🙂 🙂

pedro
pedro

Най-вероятно поне част от дисплеите ще са същите като тази година, защото имат нереализирани и произведени на склад. А тия от JP Морган не им вярвам на анализите, те не можаха да анализират, че ще им хванат 20-те тона кокаин.

Фарти
Фарти

Iphone 3, ако извадят чисто нови, с такива характеристика говоря, няма да ви върши работа ли?????? За интернет, месинджър и тел. обаждания, какво хленцате за нищо, да си правят, никой не ви кара да купувате. Виждам, че искате техен телефон, но като не ви е по кесията защо гледате? Много грешен манталитет има Българина..