Apple разработва собствен модем за мобилните мрежи

2
466

Изданието The Information съобщи, че Apple самостоятелно разработва собствен модем за мобилна връзка. Уеб порталът цитира някои източници на вътрешна информация, но по-важното е, че се търси специалист за новото работно място „архитект на клетъчни модеми“. Специалистът ще работи в офиса на Apple в Сан Диего.

Модемът за мобилна връзка е един от най-сложните компоненти в мобилните устройства. Разработването на този елемент от нулата няма да е лесно и ще отнеме минимум 3 години. Новият модем ще се използва в смартфоните, таблетите и смарт часовниците, но по-късно ще бъде вграждан и в лаптопите, устройствата на интелигентния дом и други.

Към днешен ден Apple закупува модемите за мобилна връзка от Intel. Преди това ги вземаше от Qualcomm, но поради съдебни дела Apple не удължи договора с тази компания. 5G модемите за моделите iPhone, които трябва да излязат през 2020 година, според неофициална информация, ще бъдат доставяни единствено от Intel.

Желанието на Apple да създаде и започна да произвежда собствен модем за мобилна връзка е разбираемо. Този компонент ще играе важна роля в новия 5G свят. Именно 5G мобилните връзки могат да осигурят работата на всички устройства в единна екосистема. Apple вече има опит в това направление. Компанията разработва собствени процесори от серия А и копроцесори от сериите M и W.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Нали са технологичен гигант? Защо всичко си купуват или поръчват. Гиганти са на борсата, хвърчащи хартийки.

Бай Хой
Бай Хой

Технологичен гигант са, защото има технологични шарани…